Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Station Dordrecht Stadspolders

Locatie
Het traject tussen Dordrecht en Dordrecht Stadspolders is tweesporig geworden. Het bestaande station in de wijk Stadspolders is daarom omgebouwd tot een dubbelsporig station met twee zijperrons. Het spoor ligt op een zeven meter hoge dijk en is te bereiken met trap of hellingbaan.

Perron
Het bestaande perron is opgeschoven naar het noorden en het nieuwe spoor is op de plek van het oude perron gekomen. Beide perrons zijn te bereiken via een trap en een hellingbaan. Aan de zuidkant is een nieuw perron gebouwd. Op ieder perron zijn twaalf zitplaatsen op het perron, waarvan zes in een overdekte wachtruimte.

Sociale veiligheid
Om de reizigers een gevoel van sociale veiligheid te geven, liggen de perrons tegenover elkaar. De wachtruimtes zijn transparant. Om in de tunnel het gevoel van veiligheid te verbeteren, zijn vides ingebouwd. Het loket is verdwenen, waardoor aan de noordzijde een vide kon komen. De begroeiing op  de noordelijke spoordijk is uitgedund om de sociale veiligheid te verbeteren.

Voorplein
Op het bestaande stationsplein bevinden zich stationsgerelateerde voorzieningen en een horecagelegenheid. Het voorplein aan de noordzijde is op kleine punten aangepast.

Kenmerken

  • Dubbel spoor tussen Dordrecht en Dordrecht Stadspolders
  • Bestaande halte omgebouwd tot tweesporig station
  • Extra perron
  • Beperkte aanpassingen voorplein

Planning
Sinds 2012 is het compleet vernieuwde station Dordrecht Stadspolders klaar en in gebruik.

dordrecht_stadspolders