Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Werkzaamheden van 25 augustus t/m 2 september

Vanwege geplande werkzaamheden worden er van zondag 25 augustus t/m maandag 2 september vervangende bussen ingezet op twee deeltrajecten van de MerwedeLingelijn.

Tussen Dordrecht en Sliedrecht v.v. rijden er in de genoemde periode geen treinen, maar bussen. Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 01 september zijn er werkzaamheden tussen Leerdam en Geldermalsen; ook daar dan geen treinen, maar bussen.

Dordrecht-Sliedrecht
Wanneer
zondag 25 augustus van 01.00 uur tot maandag 2 september 02.30 uur

Oorzaak
werkzaamheden

Advies
U kunt gebruikmaken van de bussen

  • nacht zaterdag 24 op zondag 25 augustus vanaf 01.00 uur: er rijden bussen tussen Dordrecht en Hardinxveld-Giessendam
  • zondag 25 augustus tot en met zondag 1 september: elk half uur rijden er Snelbussen tussen Dordrecht, Sliedrecht Baanhoek en Sliedrecht
    Reizigers van/naar Dordrecht Stadspolders kunnen gebruik maken van stadsbuslijn 3 en 5 via Dordrecht
  • zondag 25 augustus tot en met zondag 1 september: treinen stoppen niet in Hardinxveld Blauwe Zoom; reis van/naar Hardinxveld Blauwe Zoom met de bus vanaf Sliedrecht of vanaf Hardinxveld-Giessendam met een 30-minuten busdienst

Geldermalsen-Leerdam
Wanneer
vrijdag 30 augustus tot en met zondag 01 september

Oorzaak
werkzaamheden

Advies
U kunt gebruikmaken van de bussen

Elk half uur zal er een bus rijden tussen Geldermalsen en Leerdam

Er rijden dus wel gewoon treinen tussen Sliedrecht en Geldermalsen van zondag 25 augustus tot vrijdag 30 augustus. En tussen Sliedrecht en Leerdam van zondag 25 augustus tot en met zondag 01 september. In Hardinxveld Blauwe Zoom stoppen in de gehele periode geen treinen (die rijden daar door); dit station wordt bediend door een bus die rijdt van Sliedrecht via Blauwe Zoom naar Hardinxveld-Giessendam.

Vanaf maandag 02 september zijn de werkzaamheden gereed en zullen alle treinen weer volgens de normale dienstregeling kunnen rijden.

Zomerfeest Gorinchem
Station Gorinchem is tijdens de Zmerfeesten dus gewoon per trein te bereiken. Tijdens de Feestweek van Gorinchem rijdt lijn 1 van dinsdag tot en met zaterdag ook in de avond met grotere bussen. Hierdoor is er veel meer capaciteit op lijn 1, waardoor ook busreizigers veilig met Qbuzz naar huis kunnen.