Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Winterverlichting rond station Gorinchem

Om Qbuzz welkom te heten als nieuwe vervoerder op de R-net MerwedeLingelijn heeft ProRail station Gorinchem vanochtend in wintersferen gehuld. Ook wethouder Joost van der Geest van de gemeente Gorinchem was daarbij aanwezig.


Komend jaar wordt de nieuwe spooronderdoorgang, een hellingbaan, een extra perron en een lift gerealiseerd op station Gorinchem. Naast het station ligt daarvoor een bouwterrein. Om het wat gezelliger te maken, hebben we daarom feestverlichting aangebracht op het station. Ook de boom die midden op het bouwterrein staat en boven de bouwhekken uitsteekt, is voorzien van kerstlichtjes.

Voortgang
Het werk vordert ondertussen gestaag. Zo is het perron aan de stationszijde al op de juiste hoogte gebracht, zodat mensen met een beperking zoveel mogelijk gelijkvloers kunnen instappen. Verder zijn we al bezig met de bouw van het perron aan de Haarwijk-zijde. Volgend jaar staat de nieuwe reizigerstunnel en een lift op de planning en wordt aan de Haarwijk-zijde het perron toegankelijk gemaakt met een hellingbaan en een trap.