Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Waterfles voor dorstige reizigers

Steeds meer reizigers ontdekken de watertappunten op de stations van de MerwedeLingelijn. Zeker bij tropische temperaturen is het koele water uit de tap een aangename manier om de vochthuishouding op peil te houden.

Om dat nog eens onder de aandacht te brengen deelde burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem vanmorgen waterflessen uit aan treinreizigers op station Gorinchem. Ze deed dat in haar rol als voorzitter van het Platform Sociale Veiligheid MerwedeLingelijn. Thijs Abbel (rechts) en Baris Esberk wisten er wel raad mee. Op weg naar de sportschool stelden ze net vast dat ze hun waterfles vergeten waren.

Belangrijke verbeteringen

De watertappunten dragen bij aan het reiscomfort op de MerwedeLingelijn. Hetzelfde geldt voor de toiletten, die op de meeste stations langs de lijn zijn gerealiseerd. Ook hebben alle stations weer een werkende SOS-paal. ‘Het zijn belangrijke verbeteringen op het gebied van sociale veiligheid. Het gaat om de thema’s schoon, heel en veilig. Als Platform Sociale Veiligheid blijven we ons daar van harte voor inzetten’, aldus de burgemeester.

Baris Esberk en Thijs Abbel krijgen een waterfles van burgemeester Reinie Melissant.