Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Volledig omgebouwd naar R-net

De MerwedeLingelijn is inmiddels volledig omgebouwd naar R-net stijl. De treinverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen is met deze kwaliteitsverbetering nog aantrekkelijker geworden voor reizigers.

R-net is het kwaliteitsmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer. Een reis met R-net voldoet aan vijf zekerheden: betrouwbaar, frequent, snel, toegankelijk en aantrekkelijk. Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van vervoer. De bussen, trams, metro’s en treinen van R-net zijn herkenbaar aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo.

Meer comfort
Met de komst van vervoerder Qbuzz rijdt er ook R-net op het spoor. De trein rijdt tussen Dordrecht en Gorinchem van maandag tot en met zaterdag ieder kwartier tot 20:00 uur, daarna ieder half uur. Nu de MerwedeLingelijn volledig is omgebouwd, is er weer een flinke kwaliteitsverbetering gerealiseerd. Ervaar nu zelf dit comfort en maak gebruik van de wifi, usb-aansluitingen en oplaadpunten en neem plaats in onze nieuwe, comfortabele stoelen. De fiets mag ook nog steeds gratis mee.

Bekijk de video op YouTube.

Toekomstige ontwikkelingen
Op station Geldermalsen wordt er al enkele jaren hard gewerkt aan grote aanpassingen aan het spoor. De MerwedeLingelijn krijgt vanaf september een eigen vrij liggend spoor. Daardoor wordt de verbinding betrouwbaarder, omdat de trein niet meer het drukke spoor tussen Utrecht en Den Bosch hoeft te kruisen.

Daarnaast wordt station Gorinchem gemoderniseerd. De belangrijkste aanwinst hierin is een reizigerstunnel, die ervoor zorgt dat reizigers met een beperking gebruik kunnen maken van een hellingbaan of lift. Zo worden de perrons toegankelijk voor iedereen. De tunnel is vanaf december klaar voor gebruik.

Hulp nodig tijdens de reis?
Op de MerwedeLingelijn is er niet standaard op elke trein een steward aanwezig. Heb je hulp nodig? Je kunt dan gebruik maken van reisbegeleiding. Je kunt reisbegeleiding tot 2 uur van tevoren aanvragen bij de Qbuzz klantenservice op telefoonnummer 0900 728 99 65. Vervoerder Qbuzz zorgt dan dat er een steward aanwezig is op het moment dat je wilt reizen. De steward kan je helpen met bijvoorbeeld de trein in en uit komen met een rolstoel.