Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Toezichthouder station Gorinchem: ‘Ik help de mensen graag op weg’

Op 1 oktober 2015 is Jeroen Immerzeel begonnen als toezichthouder op station Gorinchem. Tijdens de spitsuren is hij aanwezig om mensen wegwijs te maken op het station, om aanwijzingen te geven over hoe de fietsen geparkeerd moeten worden en om het station netjes te houden.

Jeroen werkt als toezichthouder in het kader van de baanafspraken van het Sociaal Akkoord. De overheid en sociale partners hebben met elkaar afgesproken dat ze mensen zullen ondersteunen die zelf geen baan kunnen krijgen en leven van bijvoorbeeld een Wajong-uitkering.

Divers

Het werk van Jeroen is heel divers. ‘Hoofdzakelijk betekent het dat ik toezicht moet houden’, zegt Jeroen lachend. ‘Maar ik doe veel meer. Ik zet de fietsen goed in de rekken, ruim de rotzooi op met een papierprikker, sta mensen te woord en help ze verder. Reizigers hebben bijvoorbeeld vragen over de automaten of over de vertrektijden van de treinen.’ Jeroen vindt het leuk de mensen te helpen en waar nodig verwijst hij ze door naar het loket van Arriva op het station.

Flexibel

Jeroen helpt de mensen graag. Vooral ’s ochtends is het heel druk met het aantal fietsen dat in de stalling gezet moet worden, terwijl er relatief weinig plekken zijn. En vaak hebben de mensen haast. ‘Dat snap ik wel. Daarom zeg ik weleens: laat maar staan, dan zet ik de fiets straks wel in het rek.’ Jeroen vindt het belangrijk op zo’n manier flexibel te zijn. En hij merkt dat de reizigers er positief op reageren. Mensen tonen begrip als hij ze aanspreekt wanneer ze hun fietsen verkeerd neerzetten. Men vindt het fijn dat het station netjes gehouden wordt. ‘Mensen zien het. Ze zeggen: fijn dat er een toezichthouder is. Of: Goed bezig, het ziet er netjes uit. Die bevestiging is fijn’, zegt Jeroen.

Resultaat

Het mooie aan het werk van toezichthouder is dat het actief werk is, vindt Jeroen. ‘Je bent lekker buiten, er is continu beweging en je ziet het station beter worden; er is resultaat.’ Jeroen is aanwezig van 7:00 tot 9:00 uur en van 15:00 tot 17:00 uur.