Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Toegangspoortjes op station Dordrecht CS

Reizigers op station Dordrecht CS hebben vanaf vrijdag 18 december te maken met toegangspoortjes. Het gaat alleen om de NS-poortjes aan de voor- en achterzijde van het station. De toegangspoortjes van Arriva worden in de loop van 2016 in gebruik genomen.

Het in gebruik nemen van de NS-poortjes heeft voorlopig dus geen gevolgen voor reizigers die op station Dordrecht CS naar het vertrek- en aankomstperron van de MerwedeLingelijn (perron 15) lopen of via de tunnel naar de voor- en achterkant van het station (centrumzijde en Krispijnzijde). Het is namelijk mogelijk zonder geldig reisproduct of eenmalig passagerecht (aangeboden bij de kaartautomaten) op een OV-chipkaart via de poortjes van Arriva de voor- en achterkant van het station te bereiken.

Ook het busstation aan de voorzijde van station Dordrecht CS is voorlopig nog vrij te bereiken via de tunnel van het station.

Na de ingebruikneming van de Arriva-poortjes in 2016 is het station Dordrecht CS alleen via de toegangspoortjes van NS of Arriva te bereiken. Het station blijft dan overigens toegankelijk voor iedereen met een legitieme reden om het station korter of langer te bezoeken: reizigers en passanten blijven welkom.