Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Tips bij een fietsendiefstal op het station

Op de MerwedeLingelijn doen we veel aan veiligheid. Op veel plaatsen is cameratoezicht, wat fietsendiefstallen en andere incidenten moet voorkomen. Toch kan het zomaar gebeuren dat je fiets wordt gestolen. Jaarlijks maken enkele tientallen reizigers dit mee en dat is erg vervelend. Mede dankzij de camera’s op diverse stations is er een kans om je gestolen fiets weer terug te krijgen.

Bij een ‘heterdaadje’ komen de mensen die de camera’s uitlezen meteen in actie. Ze schakelen de dichtstbijzijnde surveillanceauto van de politie in, in de hoop de fietsendief aan te kunnen houden. Ook in die gevallen waarbij de reiziger bij aankomst op het station merkt dat zijn fiets of brommer is gestolen, kunnen beveiligingscamera’s hun dienst bewijzen. In beide situaties is het terugbezorgen aan de rechthebbende eigenaar een stuk makkelijker als in het fietsframe een postcode is gegraveerd.

Richard Hoogveld, projectleider cameratoezicht op de MerwedeLingelijn, heeft nog meer tips voor de reiziger: ‘Doe hoe dan ook zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Het helpt als je zo specifiek mogelijk aangeeft waar je fiets geparkeerd stond. Alle fietsenstallingen zijn genummerd. Als je het nummer van de stalling weet, kunnen we redelijk nauwkeurig bepalen welke camera dit deel van de stalling bestrijkt. Ook nauwkeurige informatie over het tijdstip waarop je je fiets hebt gestald, is handig. Dat vergemakkelijkt het teruglezen van de beelden.’

De camerabeelden worden gedurende de wettelijke termijn van 28 dagen bewaard.

Alle fietsenstallingen op de stations zijn genummerd.

Alle fietsenstallingen op de stations zijn genummerd.