Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Startsein voor bouw nieuwe stationstunnel Gorinchem

ProRail bouwt in samenwerking met de gemeente Gorinchem en de Provincie Zuid-Holland een nieuwe reizigerstunnel onder het station Gorinchem, inclusief een nieuw zij-perron. Dit project is maandag 26 februari gegund aan aannemer Ballast Nedam. Regiodirecteur Helga Cuijpers (ProRail) en wethouder Hans Freije (Gemeente Gorinchem) gaven daarom woensdag 28 februari een toelichting aan de media op het station.

Door de nieuw te bouwen tunnel wordt het station voor iedereen toegankelijk, onder meer doordat er in de nieuwe tunnel ook een lift komt. Een nieuw zijperron wordt bereikbaar via een hellingbaan en een trap. Ook vormt de nieuwe reizigerstunnel straks een prettige verbinding tussen de Haarwijk en de historische binnenstad van Gorinchem.
Bij het ontwerp van de nieuwe tunnel is rekening gehouden met de wensen van omwonenden, reizigers en gemeente. De nieuwe tunnel krijgt bijvoorbeeld herkenbare ingangen en draagt bij aan een sterk verbeterde sociale veiligheid.

Reizigers met een lichamelijke beperking kunnen tot nu toe alleen het middenperron bereiken door onder begeleiding van treinpersoneel via een overpad over de sporen te gaan. Deze situatie blijft bestaan totdat de nieuwe reizigerstunnel klaar is. De oude tunnel blijft tijdens de bouw in gebruik. De bouw van de nieuwe tunnel begint nog dit jaar en neemt ruim een jaar in beslag.

ProRail voert het project uit in samenwerking met de Gemeente Gorinchem en met financiƫle steun van de Provincie Zuid-Holland. Er wordt in dit project nauwgezet afgestemd met het Gehandicaptenplatform. Opdrachtgever is het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

2_Tunnel 3_Noord

IMG_7205 IMG_7206 IMG_7214 IMG_7218 IMG_7227