Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Stationsplein Beesd eind september klaar

Op de¬†MerwedeLingelijn is begonnen met de modernisering van het stationsplein Beesd. Het plan voor de vernieuwing van dit plein voorziet in de uitbreiding van de stallingsruimte voor fietsen en de parkeergelegenheid voor auto’s. Ook wordt het stationsplein heringericht.

De bestaande overkapping, een restant van het stationsgebouw uit het verleden, wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe kleinschalige wachtruimte, zoals deze ook bij andere stations langs de MerwedeLingelijn wordt toegepast. Het plan voor de verbetering van het MLL-station Beesd voorziet ook in de vernieuwing en verhoging van het perron. Hiermee komen de instap van de treinen en het perron op gelijke hoogte te liggen. Voor mindervaliden is dit een belangrijke verbetering.

Deze werkzaamheden worden de komende jaren door ProRail uitgevoerd. De voorbereidende werkzaamheden zijn al door de NS opgestart. De gemeente gaat in aansluiting hierop de overige werkzaamheden uitvoeren. De verwachting is dat de herinrichting van het stationsplein eind september klaar is.