Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Herinrichting stationsgebied Sliedrecht

Het stationsgebied van Sliedrecht gaat de komende maanden op de schop, als onderdeel van de opwaardering van de bestaande stations langs de MerwedeLingelijn. In opdracht van de MerwedeLingelijn Beheer BV (de krachtenbundeling van de zeven gemeenten langs de lijn) wordt door aannemer Timmer-Verzijl een complete vernieuwing van de parkeerterreinen en fietsparkeermogelijkheden uitgevoerd. Het project strekt zich uit over het stationsplein en een belangrijk deel van de Parallelweg. 

De werkzaamheden bij MLL-station Sliedrecht zijn inmiddels begonnen met het geschikt maken van de terreinen. Voor de uitbreiding van de parkeermogelijkheden wordt ook een stuk braakliggend terrein (voormalig EKS-terrein, bekend van de Alpenkreuzers) bij het stationsgebied getrokken. Momenteel wordt daar een bodemsanering uitgevoerd.

In de eerste fase van het project worden op dat terrein 47 extra autoparkeerplaatsen gerealiseerd, inclusief één invalideparkeerplaats. Na afronding van deze fase worden die parkeerplaatsen meteen in gebruik genomen. In de tweede fase worden op de bestaande terreinen nieuwe parkeerplaatsen en fietsenstallingen aangelegd. Dat gaat om 45 parkeerplaatsen, inclusief twee invalideparkeerplaatsen. Daarna wordt in fase drie nieuw asfalt in het hele stationsgebied aangebracht. In deze fase wordt de weg volledig afgesloten, uiteraard niet voor openbaar vervoer, taxi’s en hulpdiensten. Via omleidingsroutes is de bereikbaarheid van het station een belangrijk aandachtspunt. Voor aanliggende bedrijven, bewoners en andere betrokkenen zal er hierover eind augustus een inloopavond worden georganiseerd. In de afsluitende vierde fase wordt het stationsplein vernieuwd.

Naast de genoemde inloopavond wordt er over dit project uitvoerig gecommuniceerd via een nog te lanceren projectwebsite, plus de reguliere kanalen van de MerwedeLingelijn en de Gemeente Sliedrecht.