Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Reizigerstunnel staat alvast in Gorinchem

De reizigerstunnel die ProRail laat bouwen in Gorinchem is deze week afgeleverd op het bouwterrein naast het station. Vanwege een conflict met de aannemer ligt de bouw stil. Een bodemprocedure moet uitkomst bieden.

Dat de tunnel nu toch op de bouwplaats ligt, komt doordat de leverancier geen ruimte meer had om de constructie nog langer op eigen terrein te stallen. Daarop heeft aannemer Ballast Nedam Infra het kunstwerk tijdelijk opgeslagen op het bouwterrein, vlakbij de plek waar de tunnel daadwerkelijk komt te liggen.

Bodemprocedure

ProRail maakte onlangs bekend een bodemprocedure te beginnen tegen de aannemer bij de Raad van Arbitrage, vanwege de stilgelegde aanleg. Inzet van de gerechtelijke procedure is om de tunnel alsnog aan te laten leggen.

Gereed?

De reizigerstunnel in Gorinchem zou eigenlijk in december gereed moeten zijn. ProRail wil de tunnel in 2021 alsnog laten bouwen. Of dat wordt gehaald, is op dit moment niet te zeggen. Op 18 februari 2020 behandelt de Raad van Arbitrage de gerechtelijke procedure die ProRail is gestart tegen Ballast-Nedam Infra. De uitspraak van de Raad wordt een maand later verwacht.