Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Reizigersonderzoek 2019: tevredenheid overheerst

Reizigers op de R-net MerwedeLingelijn zijn tevreden over het reizen op de treinverbinding Dordrecht-Geldermalsen. Ze gaven over 2019 evenals het jaar ervoor een 7,6. Dit blijkt uit de jaarlijkse OV-Klantenbarometer van kennisplatform CROW-KpVV.

De opvallendste resultaten: de reizigers zijn meer tevreden over de reissnelheid, maar minder tevreden over de inrichting van de voertuigen. Ook het aantal vertrekmogelijkheden en de kans op een zitplaats zien de reizigers als verbeterpunten.

Gemiddeld halen de regionale treindiensten een 7,7 tegen een 7,8 voor de diensten op het hoofdrailnet. De best scorende regionale treindienst is Zwolle-Kampen met een 8,0.

Sociale veiligheid

De score op het onderdeel sociale veiligheid was een 8,1. Dit is een gecombineerd cijfer voor drie deelvragen: hoe veilig voelt u zich over het algemeen in het openbaar vervoer (7,9)? Hoe veilig voelt u zich tijdens de rit (8,4)? En hoe veilig voelt u zich (meestal) op de halte waar u bent ingestapt (7,9)? ‘De drie cijfers samen vormen de 8,1 en daar ben ik erg tevreden over’, zegt Ricardo Huisman, coördinator van het Platform Sociale Veiligheid. ‘Op veel fronten werken we aan het op peil houden en verbeteren van de sociale veiligheid op de lijn. Onze inspanningen zien we terug in de waardering van de reizigers.’  

Kennisplatform CROW-KpVV presenteert jaarlijks in het voorjaar de cijfers van alle OV-verbindingen. over het voorgaande jaar. De peiling vindt elk kwartaal plaats en gebeurt schriftelijk. Op de MerwedeLingelijn is, uitgesmeerd over 48 ritten, in totaal 2956 reizigers naar hun mening gevraagd. In totaal 1220 reizigers hebben gereageerd, ofwel 40 procent.