Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Reizigers positief over handhavingsactie station Sliedrecht

Op station Sliedrecht van de MerwedeLingelijn is donderdagmorgen een grootschalige handhavingsactie gehouden. In totaal 19 treinen met 548 passagiers werden gecontroleerd. Het aantal overtredingen viel mee: zes passagiers reisden zonder geldig vervoersbewijs en kregen een uitstel van betaling. Het gros van de reizigers reageerde positief op de handhavingsactie.

Ook de fietsenstallingen en het stationsplein maakten deel uit van de actie. Fietsen die buiten de vakken stonden kregen een label met de sommering de fiets voortaan in de stalling te parkeren. En passant werd ook twee keer proces-verbaal opgemaakt voor verkeerd geparkeerde auto’s. Verder gaven de handhavers in de gele hesjes flink wat waarschuwingen rechtstreeks aan reizigers voor fietsen op het perron of foutparkeren.

De handhavingsacties op de MerwedeLingelijn zijn een initiatief van het Platform Sociale Veiligheid. Daarin werkt vervoerder Arriva nauw samen met boa’s van het Team Toezicht en Handhaving van de gemeente Gorinchem, de politie en ProRail. De gezamenlijke acties worden aanvullend op het reguliere toezicht van boa’s en stewards gehouden.

Handhaving in de trein