Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Reizigers geven opnieuw mooi rapportcijfer: 7,6

Reizigers op de MerwedeLingelijn geven opnieuw een 7,6 voor het reizen op de treinverbinding Dordrecht-Geldermalsen. Dat is iets hoger dan het landelijk gemiddelde (7,5). Ook vorig jaar noteerde de MerwedeLingelijn een 7,6.

Met dit mooie rapportcijfer neemt de MerwedeLingelijn een gedeelde derde plaats in op het overzicht van regionale treinverbindingen. Dit blijkt uit de resultaten van de landelijke OV-Klantenbarometer 2015 van CROW-KpVV, waarin 90.000 reizigers naar hun mening werd gevraagd.

Op het onderdeel sociale veiligheid scoorde de MerwedeLingelijn een gemiddelde van een 7,7. Dat is een lichte teruggang in vergelijking met vorig jaar, toen een 7,8 uit de bus kwam. Landelijk ligt het cijfer voor sociale veiligheid ook op een 7,7.  Op het deelaspect veiligheid van de rit scoorde de MerwedeLingelijn zelfs een 8,1. De veiligheid van de instaphalte krijgt een 7,8.

Naast de sociale veiligheid zijn diverse andere items beoordeeld. De waardering voor het gebruiksgemak van de OV-chipkaart steeg van een 6,9 naar een 7,5. Een ander opmerkelijk cijfer is het gemak van instappen. Dit onderdeel scoorde een 8,7.