Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Onderzoek naar aansluiting op metronet

De provincie Zuid-Holland gaat onderzoeken of de MerwedeLingelijn een aansluiting kan krijgen op het Rotterdamse metronet. Dit gebeurt met het oog op het opheffen van drie van de zeven intercitytreinen die elk uur op het traject Dordrecht-Rotterdam rijden. Deze wijziging is onderdeel van de nieuwe dienstregeling, die 11 december ingaat.

De provincie onderschrijft de zorgen in de regio over het schrappen van de intercitytreinen tussen Dordrecht en Gorinchem. Dagelijks maken ongeveer 7000 reizigers gebruik van de MerwedeLingelijn. Velen reizen van Dordrecht door naar Rotterdam en hebben straks meer tijd nodig om hun  bestemming te bereiken.

Eerder was al sprake van het doortrekken van de MerwedeLingelijn naar Rotterdam. Maar de provincie zag daar vanaf omdat de punctualiteit van het treinverkeer op de MerwedeLingelijn onder druk komt bij een directe aansluiting op het drukke tracé Dordrecht-Rotterdam. Ook het feit dat het doortrekken van de lijn een investering in nieuwe treinstellen vraagt, was voor de provincie reden om ervan af te zien.