Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Nieuwe reizigerstunnel station Gorinchem in gebruik

Reizigers die op maandagochtend 25 oktober vanaf station Gorinchem met de trein naar hun werk of school gingen, moesten misschien even wennen aan de nieuwe situatie. Na 50 jaar trouwe dienst is de ronde reizigerstunnel er niet meer. Reizigers kunnen nu via de nieuwe tunnel naar de perrons.  

Van 22 tot 25 oktober reden er geen treinen van en naar station Gorinchem. In die 76 uur werkten we namelijk met man en macht aan de sloop van de oude reizigerstunnel en het middenperron. Tegelijkertijd werd er aan de noordzijde van het station een nieuw zijperron gebouwd met hellingbaan. Het doel? Een toegankelijk station voor iedereen en een prettigere verbinding tussen de wijk Haarwijk en het historische centrum van Gorinchem.

Schilderen en betegelen

Het grove werk is nu gedaan. Tot eind van dit jaar werkt de aannemer aan de verdere afwerking van de nieuwe reizigerstunnel. “Het is een work in progress”, vertelt Peter van Dijk, bouwmanager bij ProRail. “De komende maanden worden de wanden in de tunnel geschilderd, de vloertegels geplaatst en de plafonds bewerkt. De trap krijgt mooie natuurstenen tegels en de nieuwe lift is naar verwachting in de loop van december gereed. De laatste restpunten, zoals de bestrating naar het Lindelaantje, zijn begin volgend jaar klaar.”

Tijdelijke omleiding

Dat de lift nog niet klaar is, betekent dat er tot medio december een omleiding is naar perron 2 (trein richting Geldermalsen) voor reizigers die niet met de trap de nieuwe reizigerstunnel kunnen bereiken. Deze omleiding gaat via de fietstunnel aan de Banneweg naar het Lindelaantje. Via de hellingbaan is vervolgens het nieuwe zijperron (spoor 2) te bereiken. Deze omleiding blijft van kracht tot de lift klaar is in week 51. Perron 1 (trein richting Dordrecht) blijft voor iedereen toegankelijk via het stationsgebouw. Begin 2022 is het station dan eindelijk écht voor iedereen toegankelijk.

Klik hier voor de time lapse van dit treinvrije weekend: de oude tunnel van station Gorinchem werd weggehaald, de nieuwe in gebruik genomen.