Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Monumentale perronkappen Geldermalsen weer terug

Station Geldermalsen heeft zijn monumentale perronkappen weer terug. De perronoverkapping is door een gespecialiseerd bedrijf gerestaureerd en in haar oude glorie hersteld.

De perronkappen dateren samen met het stationsgebouw uit 1884 en zijn daarom van monumentale waarde. In de loop der jaren is er het nodige aan veranderd waardoor het originele karakter van de kappen verloren dreigde te gaan. Daarom is in 2013 gestart met een omvangrijke restauratie. De draagconstructie is hersteld en de overkapping is teruggebracht naar de oorspronkelijke vorm. Nu kan het geheel weer tientallen jaren mee. En niet onbelangrijk: de reizigers staan weer droog.

Stationsgebouw

De werkzaamheden zijn gecombineerd met de renovatie van het exterieur van het stationsgebouw door de collega’s van NS. De buitenkant van het gebouw ziet er weer uit als nieuw. NS wil het gebouw weer een bestemming geven voor de reizigers en de omgeving en gaat daarom ook een gedeelte van de binnenkant renoveren. Na de renovatie heeft NS voorjaar 2016 de beschikking over één of meerdere te verhuren kantoorunits.

Afrondende werkzaamheden

Nu de kappen weer terug zijn, vinden er de komende maanden nog afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat alle werkzaamheden aan de perronkappen in oktober dit jaar zijn afgerond.

IMAG0481