Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

MerwedeLingelijn rijdt voorlopig niet naar Rotterdam

Het idee om de MerwedeLingelijn door te trekken van Dordrecht naar Rotterdam is voorlopig van de baan. Dit meldt RTV Rijnmond op basis van informatie van de provincie Zuid-Holland.

Punctualiteit
Er zijn twee redenen waarom de provincie afziet van het doortrekken van de MerwedeLingelijn. De punctualiteit van het treinverkeer komt in gevaar als er een directe aansluiting komt op het drukke tracé Dordrecht-Rotterdam. De MerwedeLingelijn heeft een enkel spoor met een passeerspoor ter hoogte van de stations. Er is daardoor bijna geen mogelijkheid om vertragingen op te vangen. Een andere reden is dat er voor het doortrekken van de MerwedeLingelijn nieuwe treinstellen nodig zijn en die investering vindt de provincie te hoog.

Denkrichting
Een woordvoerder van de provincie noemt het niet doortrekken van de MerwedeLingelijn ‘slechts een denkrichting’. De huidige vergunningsperiode loopt tot december 2018.  De nieuwe concessie gaat 1 december 2018 in. Het is goed mogelijk dat na verloop van tijd het doortrekken van de MerwedeLingelijn opnieuw op de agenda komt.