Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

MerwedeLingelijn aan de top van best beoordeelde regionale treindiensten

Reizigers op de MerwedeLingelijn zijn met een 7,8 opnieuw dik tevreden over het reizen op het treintraject Dordrecht-Geldermalsen, zo blijkt uit de jaarlijkse OV-Klantenbarometer.

De reizigerswaardering is zelfs nog hoger dan vorig jaar, toen er een 7,6 uit de bus kwam. Hiermee neemt de MerwedeLingelijn een gedeelde eerste plaats in op de ranglijst van best beoordeelde regionale treindiensten. In het totaal van alle trein-bus en veertrajecten neemt de MerwedeLingelijn de elfde plaats in. De klanttevredenheid in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden voor trein- én busvervoer bleef met een 7,6 gelijk.

‘Dit mooie rapportcijfer laat zien dat samenwerking loont. Dit geldt zowel voor MerwedeLingelijn Beheer bv, waarbinnen infra-zaken worden geregeld, als het Platform Sociale Veiligheid MerwedeLingelijn’, aldus Eric van Boekel, coördinator van het Platform Sociale Veiligheid. In het platform werken de zeven gemeenten langs de lijn nauw samen met Arriva, de politie, ProRail en NS Stations. ‘Binnen het platform stemmen we met diverse partijen de handhavingsacties af. Uit onderzoeken blijkt steeds weer dat de reizigers het erg waarderen als er zichtbaar toezicht is op de stations en in de trein. Ook het cameratoezicht draagt bij aan de veiligheidsbeleving door de reiziger’, aldus Van Boekel.

Goede cijfers voor algemene informatievoorziening en punctualiteit
De Arriva-regio’s in Zuid-Holland scoren op veel punten hoger ten opzichte van het jaar daarvoor. Zo is het gemiddelde cijfer voor Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden gelijk gebleven, maar heeft de reiziger Arriva wél op vijftien items hogere cijfers gegeven.

Daarnaast worden hogere cijfers gegeven ten opzichte van het landelijk gemiddelde op de items zitplaats, algemene informatievoorziening, het gemak bij het instappen en de veiligheid. Het item punctualiteit is voor de MerwedeLingelijn gestegen van een 7,6 naar een 8 (landelijk een 7,3), de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is gestegen naar een 7,5 (vorig jaar een 7,2).