Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Meer ruimte voor fietsers op station Geldermalsen

Met de inrichting van een tijdelijke fietsenstalling is de overlast aan de oostzijde van het NS-station in Geldermalsen opgelost. Sinds maandag kunnen ca. 100 reizigers hun fiets parkeren op een afgebakend terrein op de parkeerplaats.

Dankzij de extra capaciteit is de ruimte bij de lift en de trap weer vrij goed toegankelijk voor de reizigers, ook voor mensen met een visuele beperking die op die plaats afhankelijk zijn van de blindengeleidestrook.

In goede banen
De mensen van de gemeentelijke afdeling handhaving leiden de verandering in goede banen. Ze geven gedurende twee weken tips aan de reizigers waar en hoe ze hun fiets het best kunnen parkeren. ‘De gemeentelijke handhavers ontvangen veel positieve reacties op deze actie. Reden temeer om de komende tijd de situatie goed in het oog te blijven houden en ervoor te zorgen dat het hier netjes blijft’, aldus een woordvoerder van de gemeente West Betuwe.

De extra fietsenstalling is overigens tijdelijk. Volgend jaar beginnen de werkzaamheden voor een ingrijpende renovatie van de stationsomgeving. De bouw van nieuwe fietsenstallingen met meer capaciteit is hier een onderdeel van.