Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

‘Lekker rustig op de MerwedeLingelijn’

Voor vaste reizigers op de MerwedeLingelijn is Jamila Peerkhan een vertrouwde verschijning. Voor NS Stations en ProRail voert ze beheertaken op de stations uit. Ze neemt daarvoor de trein óf de fiets.

‘Ik fiets graag. Een paar weken geleden heb ik het hele traject van Dordrecht naar Geldermalsen op de fiets gedaan. Het is erg leuk om van een afstand het station langzaam in beeld te krijgen, net zoals de reizigers. Je ziet het station dan op een andere manier.’

Maar dat is een uitzondering. Jamila neemt gewoonlijk de trein om de stations te controleren op de aspecten schoon, heel en veilig. Elk station doet ze één keer per drie weken aan. Ook haakt ze aan als er een beeldschouw is gepland.

Naast haar werkzaamheden op de MerwedeLingelijn is Jamila Peerkhan vooral op enkele drukke treinlijnen in de regio Rotterdam te vinden. ‘Het is een verademing om ter afwisseling op de MerwedeLingelijn te werken. Het is er lekker rustig. In de Rotterdamse regio zijn enkele grote knooppuntstations met meerdere reizigersstromen’, zegt Jamila.

‘In de Randstad kunnen we trouwens nog wel wat leren van hoe het op de MerwedeLingelijn allemaal is georganiseerd. De betrokkenheid van de gemeenten bij de sociale veiligheid op de MerwedeLingelijn bijvoorbeeld is erg groot.’