Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Werkzaamheden langs de MLL

Op de MerwedeLingelijn wordt deze zomer gewerkt aan de vernieuwing van het spoor. Door de werkzaamheden is op diverse momenten op korte trajecten geen treinverkeer mogelijk. Arriva zal dan bussen inzetten om reizigers te vervoeren.

Werkzaamheden

ProRail voert op de MLL diverse werkzaamheden uit aan het spoor zoals het vernieuwen van 3 wissels, 3 overwegen en het zeven/vernieuwen van het ballastgrind over een lengte van 5 kilometer. Ook 8000 oude houten dwarsliggers worden vervangen door nieuwe betonnen dwarsliggers. Voordeel hiervan is dat het spoor stabieler ligt en zodoende stiller is voor omwonenden. Bij de werkzaamheden maakt ProRail ondermeer gebruik van een werktrein van 800 meter lang.

Tijdpad

ProRail is gestart in Leerdam en Arkel, waarbij de gehele maand juli werkzaamheden zijn uitgevoerd. In augustus zijn er werkzaamheden aan het spoor in Sliedrecht en vindt er spoorvernieuwing in Dordrecht plaats. In september wordt er gewerkt in Hardinxveld-Giessendam. Bewoners ontvangen hierover een brief met aanvullende informatie.

ProRail heeft werkzaamheden die meer (geluids)overlast veroorzaken, niet op zondag ingepland. Dit is gebeurd om de zondagsrust van de bewoners te respecteren.