Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Handhaving parkeerregels (brom)fietsen station Gorinchem

Om de beschikbare stallingsruimte op station Gorinchem te optimaliseren en de omgeving schoon en veilig te houden voor alle gebruikers, controleert de gemeente vanaf week 16 strenger op naleving van de parkeerregels. Weesfietsen, fietswrakken en foutgeparkeerde fietsen worden gelabeld en verwijderd, waardoor gevaarlijke of hinderlijke situaties worden voorkomen. Deze maatregel geldt ook voor scooters en bromfietsen.

Procedure handhaving
Weesfietsen, fietswrakken en foutgeparkeerde (brom)fietsen krijgen een gekleurd label:
Fietswrakken (wit label): worden onmiddellijk door de gemeente verwijderd. Deze fietsen worden 14 dagen bewaard.
Foutgeparkeerde fietsen (blauw label): eigenaren krijgen een uur de tijd om deze fietsen zelf te verwijderen. Na dat uur kan de gemeente deze fietsen verplaatsen naar de stalling, of verwijderen. Deze fietsen worden 13 weken bewaard.
Weesfietsen (rood label): eigenaren hebben 28 dagen de tijd om deze fietsen te verwijderen. Na deze periode verwijdert de gemeente de fietsen. Deze fietsen worden 13 weken bewaard.
Heeft u een label aan uw fiets en gebruikt u uw fiets gewoon? Haal dan het label van uw fiets af en zorg dat deze goed geparkeerd staat. De fiets wordt dan niet verwijderd.

Ophalen van verwijderde (brom)fietsen
(Brom)fietsen die zijn verwijderd, worden geregistreerd op de website www.verlorenofgevonden.nl, behalve als ze als gestolen zijn gemeld bij de politie. Eigenaars kunnen daar kijken of er een foto van hun fiets staat. De verwijderde fietsen worden tijdelijk bewaard bij de Buitendienst. De fiets ophalen kan door eerst een afspraak te maken met de gemeente: bel 14 0183.
Ophalen kan op weekdagen tussen 8.00 en 12.00 uur, met uitzondering van feestdagen. U hoeft niet te betalen om uw fiets terug te krijgen. Zorg er wel voor dat u een identiteitsbewijs en bewijs van eigendom bij u heeft, zoals een fietssleutel, framecertificaat of aankoopbewijs. Kijk voor meer informatie op www.gorinchem.nl.