Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Apart MLL-spoor bij Geldermalsen

Staatssecretaris Sharon Dijksma en de gemeente Geldermalsen hebben hun handtekening gezet onder de aanpassingen die nodig zijn voor het spoor rond Geldermalsen. Er komt daar een apart spoor voor de MerwedeLingelijn.

In het kader van het Programma Hoogfreqent Spoorvervoer zijn in Geldermalsen ingrijpende aanpassingen nodig, die intensief zijn besproken met omwonenden. Na een uitgebreid participatieproces ging de gemeenteraad van Geldermalsen akkoord met de plannen en konden de handtekeningen worden gezet.

Aanpassingen
De belangrijkste aanpassing in Geldermalsen is de aanleg van een apart spoor voor de treinen van en naar Dordrecht. Deze hoeven straks geen gebruik meer te maken van de sporen naar Utrecht en Den Bosch. De beide overwegen in Geldermalsen worden opgeheven en daarvoor in de plaats komen drie onderdoorgangen waarvan er een komt te liggen in een nieuwe randweg om Tricht. Verder komen er geluidsschermen en worden er maatregelen genomen om de trillingshinder te verminderen.

Station Geldermalsen
Ook het station van Geldermalsen gaat op de schop. Er komen hier twee nieuwe perrons bij en de loopbrug naar het perron wordt vervangen door een reizigerstunnel. Als alles verloopt volgens plan, gaat de eerste schop in 2019 de grond in. De opwaardering van Station Geldermalsen heeft op termijn tal van positieve effecten voor de MerwedeLingelijn.