Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Cameratoezicht weer een stukje beter

De camera-uitleesruimte in Gorinchem is gedeeltelijk vernieuwd en dat onlangs reden voor een bijeenkomst met de partijen die het cameratoezicht afnemen, waaronder gemeenten, het bedrijfsleven en de gemeenten aan de MerwedeLingelijn. Op de stations van de MerwedeLingelijn leidt het cameratoezicht regelmatig tot preventieve acties, aanhoudingen, bijvoorbeeld bij fietsdiefstallen.

Technisch is het nodige aangepast. Zo zijn er grotere schermen, waarmee meer beelden tegelijk – live – kunnen worden uitgelezen. Ook is er nu een rechtstreekse beeldverbinding tussen de camera-uitleesruimte en de meldkamer van de politie. Dat levert betere beelden en tijdwinst op in bijvoorbeeld het geval van een heterdaadje. Op de stations van de MerwedeLingelijn leidt het cameratoezicht regelmatig tot aanhoudingen, bijvoorbeeld bij fietsdiefstallen.

Naast de MerwedeLingelijn leest de camera-uitleesruimte van de gemeente Gorinchem live-beelden uit op bedrijfsterreinen, parkeergarages en in de binnenstad van Gorinchem en Leerdam. De gemeente Gorinchem werkt samen met Security5 aan een verdere uitrol van het cameratoezicht op bedrijfsterreinen in de regio Gorinchem.