Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Bouw reizigerstunnel Gorinchem kan alsnog doorgaan

De bouw van de nieuwe reizigerstunnel onder MLL-station Gorinchem kan alsnog doorgaan. Dat is de uitkomst van een gang naar de Raad van Arbitrage na een geschil met aannemer Ballast Nedam Infra. De Raad stelt ProRail in het gelijk. ProRail verwacht dat de reizigerstunnel eind 2021 in gebruik kan worden genomen.

Modernisering station

Na jaren van plannen en de noodzakelijke voorbereiding, ging vorig jaar de eerste spade de grond in voor een grote modernisering van het station. ProRail en de Gemeente Gorinchem werden bij deze klus financieel bijgestaan door de Provincie Zuid-Holland. De belangrijkste aanwinst moet een reizigerstunnel worden, die ervoor zorgt dat de perrons toegankelijk zijn voor iedereen. Nu nog moeten reizigers met een beperking door een steward over een overwegpaadje worden geleid. In de nieuwe situatie kunnen zij gebruik maken van een hellingbaan of lift.

Putten

Aannemer Ballast-Nedam legde het werk in het voorjaar van 2019 neer, toen die op twee oude putten stuitte. Ze lagen op 2,5 meter diepte, de grootste put was vijf bij drie meter en had een diepte van vier meter. Het werk kon mede daardoor niet worden uitgevoerd op de manier die de aannemer voor ogen had. In de oorspronkelijke planning zou de tunnel in de zomer van 2019 in gebruik zijn genomen.