Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Arriva wil met reizigers duizenden bomen planten

Vervoerder Arriva is in de regio Zuid-Holland van start gegaan met het programma Samen voor Groen. Reizigers kunnen bomen doneren om, samen met Arriva. hun leefomgeving groener te maken. Tegelijk halen zij zo hun aandeel in de CO2-uitstoot van hun reizen uit de lucht. Bomen nemen namelijk CO2 op uit de atmosfeer en zetten dat om in zuurstof.

Abonneren of doneren
Reizigers kunnen op twee manieren meedoen. Via de website arriva.nl/samenvoorgroen kan men een speciaal gratis busabonnement afsluiten waarbij de reiziger automatisch en bijna onopgemerkt spaart voor bomen, precies genoeg om het aandeel in de CO2-uitstoot van de reis uit de atmosfeer te halen. Voor maar een halve cent per reiskilometer, bovenop de reguliere kilometerprijs.

Reizigers kunnen ook eenvoudig een donatie doen via de website, net zo veel en vaak als zij willen. Voor iedere 10 euro komen er twee bomen bij.

Samenwerking met Stichting Trees for All
Arriva werkt in dit programma samen met Trees for All: een Nederlandse stichting die zich inzet voor meer bomen en bos wereldwijd. Zij zorgt er onder andere voor dat op de gekozen locaties het juiste type boom wordt aangeplant en de bomen minstens 30 jaar lang worden beheerd.

De helft van alle gedoneerde bomen wordt in Nederland geplant, bij voorkeur in de provincie Zuid-Holland. De andere helft op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen. Inmiddels zijn er al 1648 bomen gespaard.

Meer informatie over de achtergronden van het project, voorwaarden en het doneren is te vinden op de website arriva.nl/samenvoorgroen.

Spurt.080914