Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Facelift stationsomgeving Arkel op gang

De aangekondigde opknapbeurt van het MLL-treinstation in Arkel staat definitief in de planning. De benodigde ontheffing van ProRail (omdat de  werkzaamheden dicht in de buurt van de spoorlijn plaatsvinden) is rond. Belangrijkste onderdeel van het project is de verplaatsing en uitbreiding van de fietsenstalling. Na de facelift is er veel meer ruimte om de fiets op het station in Arkel achter te laten.

Daarnaast komt er voor auto’s een keerlus, zodat automobilisten niet meer allerlei manoeuvres moeten maken om te kunnen keren. Op diezelfde plek is het straks ook mogelijk om mensen af te zetten of op te halen.

Verplaatsen parkeerplaats

Onderdeel van de geplande werkzaamheden is eveneens de verplaatsing van de parkeerruimte voor auto’s. In de nieuwe situatie komen de parkeerplekken aan de kant van het station. Deze zijn momenteel te vinden aan de andere zijde van het spoor. Dat is geen ideale situatie, omdat reizigers nu de spoorlijn over moeten steken om bij het treinstation te komen. Door de facelift zal dat straks niet meer nodig zijn.

Met de uitbreiding van de fietsenstalling, parkeerlus en het plaatsen van parkeervoorzieningen aan de zijde van het station wordt het karakteristieke MLL-station Arkel aantrekkelijker en (sociaal) veiliger. De gemeente Giessenlanden combineert dit nu met de aanleg van het fietspad, dat aansluit op de Vlietskade.

Aanleiding voor de facelift van station Arkel zijn de afspraken die gemeenten onderling gemaakt hebben met betrekking tot de opwaardering van de MerwedeLingelijn als geheel. Ook andere bestaande stations krijgen een opknapbeurt.