Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Stationsomgeving Arkel op de schop

Na een forse vertraging is de opwaardering van de stationsomgeving rond MerwedeLingelijn-station Arkel inmiddels van start gegaan. Voor het publiek zijn deze werkzaamheden duidelijk merkbaar, omdat ook de Parallelweg opnieuw bestraat wordt. Het gaat daarbij gedeeltelijk om stenen bestrating, deels wordt er asfalt aangebracht.
De Parallelweg is ook de entree van voetbalvereniging ASV Arkel. Deze openbare weg is toegankelijk voor auto’s. Ter hoogte van het transformatorhuis worden nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd voor 50 voertuigen. Tevens worden de bestaande parkeerplaatsen bij de entree van ASV Arkel opnieuw aangelegd.

Planning
Het opwaarderen van de bestaande stations langs de lijn is een onderdeel van de totale MerwedeLingelijn-projectaanpak. De werkzaamheden in de stationsomgeving van Arkel worden uitgevoerd in drie fasen. Fase 1 duurt in principe tot eind deze maand. De tweede fase van deze renovatie bij Station Arkel omvat het verplaatsen en uitbreiden van de fietsenstalling en realiseren van een keerlus. Deze tweede fase gaat van start op maandag 4 januari van het nieuwe jaar; de laatste fase wordt in februari 2016 afgerond.

Bereikbaarheid
De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Sinds maandag 14 december is de voetbalvereniging niet meer bereikbaar via de Parallelweg en ook fietsers kunnen géén gebruik meer maken van de fietsroute tussen de Vlietskade en de Stationsweg. Fietsers worden ter plaatse omgeleid. Voor de voetbalclub is er een tijdelijke voorziening getroffen, waarbij  bezoekers kunnen parkeren tussen Dorpsweg 157 (Arkel) en Dorpsweg 158 (Hoogblokland). Meer informatie over de werkzaamheden in de stationsomgeving en de eventuele overlast staat op de website van de Gemeente Giessenlanden.