Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Overgang naar nieuwe vervoerder

Qbuzz gaat per 9 december a.s. voor minimaal acht jaar het busvervoer in het DAV-concessiegebied en op de MerwedeLingelijn verzorgen. De provincie Zuid-Holland, Qbuzz en gemeenten in de regio werken samen aan de implementatie van de nieuwe concessie. 

Vanaf 9 december start Qbuzz als nieuwe vervoerder in de concessie (DAV) Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden. Op 1 januari gaat Vijfheerenlanden over naar de provincie Utrecht. De concessie krijgt dan ook een nieuwe naam: Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem, afgekort tot DMG. Qbuzz gebruikt de naam en de afkorting als verwijzing naar de reizigersinformatie op het internet, in de folders en de social media. Maar wie nog oude linkjes gebruikt van DAV komt voorlopig gewoon op de goede plek terecht.

Voor de reiziger is bij Qbuzz een groot assortiment producten en abonnementen beschikbaar, een greep uit het assortiment: Regio abonnementen, diverse Dal abonnementen (Dal vrij, Dal voordeel), samenreiskortingen en gemakskaarten. Alle kaartsoorten en abonnementen zijn te vinden op de website qbuzz.nl/dmg. De tarieven zijn geldig t/m 31 december 2018, daarna gelden nieuwe tarieven.

R-net MerwedeLingelijn
Met de overgang naar de nieuwe concessieperiode wordt de MerwedeLingelijn ook onderdeel van R-net, het hoogwaardig openbaar vervoernetwerk in de Randstad. De trein R-net MerwedeLingelijn wordt in 2019 volledig vernieuwd, aan de binnenkant en aan de buitenkant. Dat betekent nieuwe, comfortabele stoelen, USB-aansluitingen en snellere wifi. Al meteen vanaf 9 december rijdt de kwartiersdienst tussen Dordrecht en Gorinchem van maandag tot en met zaterdag tot 20.00 uur in plaats van 19.00 uur. En de fiets mag nog steeds gratis mee.

Vanaf 9 december komen er tijdelijke R-net stickers op de trein, zodat reizigers kunnen zien dat de lijn onderdeel van R-net is. Op de stations vindt u vanaf 9 december de reisinformatie, verkoopautomaten en check-in/check-out-poortjes al in R-net-stijl.

Andere inzet van stewards op de trein
Met ingang van de nieuwe dienstregeling  is er niet meer standaard op elke trein een steward aanwezig. Op rustige momenten kan het voorkomen dat u geen steward aantreft. Qbuzz informeert de reiziger via flyers wat dit concreet betekent.