Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Wanneer?

In 2011 is een vernieuwden dienstregeling op MerwedeLingelijn ingevoerd, met een kwartiersdienst tussen Dordrecht en Gorinchem. Datzelfde jaar zijn ook de nieuwbouwstations Sliedrecht Baanhoek en Hardinxveld Blauwe Zoom in gebruik genomen. In 2012 volgde het station Boven-Hardinxveld.

Maar de MerwedeLingelijn was toen nog niet klaar. Het stationsgebouw in Gorinchem werd vernieuwd en de stationsomgeving in Sliedrecht kreeg een flinke update. Bij station Arkel was er een ingrijpende herinrichting van het voorplein en de parkeerplaatsen. Ook station Beesd werd op diverse punten aangepakt. Station Gorinchem kreeg een volledig nieuwe reizigerstunnel met lift. Vervolgens is ook begin-/eindpunt station Geldermalsen grotendeels vernieuwd, met een vrijliggend perron voor de MerwedeLingelijn.

Voor de komende jaren staat als voorlopig sluitstuk van de bouwwerkzaamheden en aanpassingen de aanleg van een nieuw station Gorinchem Noord op het programma. De realisatie van het eerder bedachte station Leerdam Broekgraaf werd uit de plannen geschrapt, maar het idee is niet weg.