Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Sliedrecht Baanhoek

Locatie
Baanhoek is een nieuw station aan de westkant van Sliedrecht. De twaalf meter hoge spoordijk vormde een barrière tussen de stad en de uitbreidingswijk Baanhoek-West. Daarom heeft de spoordijk een ruime onderdoorgang gekregen voor fietsers, voetgangers en bussen. Deze nieuwe onderdoorgang was onderdeel van het project MerwedeLingelijn. Het transferplein ligt deels in de onderdoorgang en vormt de verbinding tussen twee wijken. Het water aan weerszijden van de dijk is doorgetrokken onder het viaduct, waarmee de continuïteit in het gebied is versterkt.

Perron
Reizigers kunnen het perron bereiken via een trap of een lift. Aan de westzijde van het perron is een haag geplaatst die zorgt voor de afscheiding van perron met de spoordijk. Deze haag wordt afgewisseld met transparante windschermen en een glazen wachtruimte. Hierdoor heeft de reiziger volop beschutting, terwijl het zicht op de omgeving behouden blijft.

Sociale veiligheid
De ruime onderdoorgang (twaalf meter hoog en 30 meter breed) laat veel daglicht door en is overzichtelijk, wat het gevoel van veiligheid ten goede komt. Ook de transparante materialen op het perron dragen bij aan de sociale veiligheid.

Transferplein
Onder het nieuwe viaduct ligt een transferplein voor bussen, dat aansluit op het voorplein van het station. Het transferplein verbindt de verschillende stationsfunctionaliteiten met elkaar. Hier zijn de trap naar het perron, de busperrons en de toegang naar de fietsenstallingen te vinden. Door kleuraccenten in de bestrating is dit plein duidelijk herkenbaar. Er zijn grote elementen om op te zitten.

Kenmerken

  • Hooggelegen halte met lift
  • Nieuwe onderdoorgang voor bussen en fietsers
  • Transferplein voor bussen
  • 100 fietsenklemmen en 50 fietskluizen
  • Parkeerplaatsen
  • Taxi, kiss & ride, kort parkeren

Planning
Dit station is sinds 2012 in gebruik.