Telefonisch reisadvies 0900 - 728 99 65

Nieuwe stationskiosk in Leerdam

De halte in Leerdam heeft sinds kort een nieuwe stationskiosk: Spoorzicht Leerdam. Uitbater Remy de Graaff uit Leerdam combineert in een gebouwtje van ProRail een kleine lunchroom met een fietsenwerkplaats. De stationskiosk past in het beleid van de MerwedeLingelijn om door middel van bedrijfsmatige activiteiten de stationsomgeving levendiger en aantrekkelijker te maken.

‘De lunchroom loopt al aardig. Steeds meer reizigers weten ons te vinden. Het gaat de goede kant op’, zegt Leerdammer Remy de Graaff. De fietsenwerkplaats, met de ingang aan de andere kant, heeft meer tijd nodig om klandizie te ontwikkelen. Maar Spoorzicht Leerdam heeft ook al dagen met vier scooterreparaties gehad. Voor de fietsenwerkplaats is De Graaf senior inzetbaar. ‘Want het is niet handig om vuile handen te hebben als er net een klant is voor een broodje kroket.’

Spoorzicht Leerdam is op werkdagen geopend van 06.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur. Op zondag is de Leerdamse stationskiosk gesloten.