Arriva_trein

Mooi rapportcijfer van reizigers: een 7,5!

De reizigers op de MerwedeLingelijn geven het rapportcijfer 7,5 voor het reizen op de trein. Dat is iets hoger dan de gemiddelde beoordeling van het openbaar vervoer in Nederland (7,4). Dit blijkt uit het deze week gepresenteerde onderzoek van de OV-Klantenbarometer (2013). lees verder »

Fietstunnel Gorinchem

Reiziger geeft mening over veiligheid

Tot en met zondag 30 maart vindt er weer een reizigersonderzoek op de MerwedeLingelijn plaats. Enquêteurs van een onafhankelijk onderzoeksbureau vragen zo’n 1400 reizigers naar hun ervaringen. Veel vragen gaan over schoon, heel en veilig. Dat zijn de onderwerpen waar het Platform Sociale Veiligheid zich voor inzet.

lees verder »

ADDD MLL 2810213

Burgemeesters vragen aandacht voor intercitystatus

In de regio Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is veel ongerustheid ontstaan over de voorgenomen vermindering van het aantal intercity-stops op station Dordrecht. Deze toekomstige beleidswijziging heeft een direct negatief effect op de MerwedeLingelijn. De burgemeesters van de zeven gemeenten langs de lijn hebben daarom per brief hun zorgen hierover gemeld bij staatssecretaris Mansveld van I&M. 
lees verder »

Uitlezen CUR

‘Camera’s zijn de ogen van het stationsgebied’

Het cameratoezicht op en rond de stations is een van de pijlers onder het succes van de MerwedeLingelijn. ‘Via de camera’s kijken we mee over de schouders van de reizigers. Dat geeft een veilig gevoel en de reizigers waarderen dat’, zegt Richard Hoogveld. Hij is projectleider van het cameratoezicht op de MerwedeLingelijn.

lees verder »

Pagina 1 van 41234